Bild_om_fettförbränning

Bästa fettförbrännaren [Den ultimata guiden till kosttillskott]

Du letar efter den bästa fettförbrännaren och är lite osäker på vad som fungerar respektive inte fungerar. Vad är marknadsföring och vad kan faktiskt hjälpa dig att gå ner i vikt och bränna fett?

Vilken tur att du har Startvikt till ditt förfogande då! Vi har nämligen satt samman den ultimata guiden till kosttillskott som förbränner fett.

Inga tomma ord, ingen marknadsföring och inga påhitt. Det här är den nakna sanningen om de kosttillskott vars syfte är att förbränna fett.

Bästa fettförbrännaren

NamnOm
Burn X5Bäst-i-test Till butik
GAAM Nutrition BURN PMNyttig fettförbränning Till butik
Self Omninutrition SynerlinBättre prestationsförmågan Till butik
Self Omninutrition Waterloss Minskar kroppsvätska Till butik


Burn X5

Bevisat effektiv för att minska i kroppsfett
Effektiv för fettförbränning
Välj med- eller utan koffein
Väldigt populär
Billig

Troligtvis det mest populära kosttillskottet när det kommer till att bränna fett. Den går att köpa med- och utan koffein, vilket är ett stort plus. En storsäljare som har blivit lite av ett flaggskepp för fettförbrännare – vilket inte känns orimligt när man tittar på innehållsförteckningen.

Burn är ett självklart val som den bästa fettförbrännaren på marknaden. Mitt, och uppenbarligen många andras, förstaval.

Kolla pris

Några andra bra fettförbrännare

GAAM Nutrition BURN PM

Innehåller spenat och vita bönor
Förbättrar fettförbränningen
Ej vätskedrivande
Fri från koffein
Hallonextrakt

Det är en ganska jämn match mellan alla kosttillskotten i vår lista – men förstaplatsen stod mellan Burn X5 och GAAM Nutrition burn. GNB hamnade på andraplats, men får ändå jobbet gjort.

GNB är koffein- och stimulantfri. Samtidigt så innehåller den, till skillnad från Burn X5, extrakt från vita bönor, ingefära och spenat. Det finns andra viktiga ämnen, så som hallonextrakt – men jag gillar tillägget av spenaten och bönorna då det gör burken till nyttig på flera andra sätt än bara fettförbränning.

GNB stör inte nattsömnen, vilket kan vara en jobbig bieffekt när man tar andra kosttillskott innehållande koffein. Den vinner inte priset som den bästa fettförbrännaren, men har en stabil plats i vår bäst-i-test-lista.

Kolla pris

Self Omninutrition Synerlin

Förbättrar prestationsförmågan
Ökar fettförbränningen
Innehåller koffein
Minskar aptiten

Ett bra alternativ till de andra kosttillskotten. Den ökar fettförbränningen, ger dig mer energi och minskar på aptiten. Den innehåller en del koffein, så ta den inte på kvällen.

Om listan var för fettförbrännare som också ökar prestationsförmågan och energin – då hade nog Synerlin kunnat ta förstaplatsen som den bästa fettförbrännaren. Den innehåller nämligen mer koffein än Burn X5, vilket gör den till ett mycket bra alternativ om du letar efter fler positiva effekter än bara fettförbränning.

Kolla pris

Self Omninutrition Waterloss

Mindre vätska i kroppen (mindre vikt)
Snabbare viktnedgång
Ökar metabolismen
Läs instruktionerna innan du provar

Om du inte bara vill höja ämnesomsättningen utan också gå ner i vikt genom att ”tappa” kroppen på vätska, i form av vatten, så kan Waterloss vara för dig.

Syftet med Waterloss är att du ska kissa och svettas mer än normalt, och på så sätt gå ner i vikt och bli smalare. Den tekniken används ofta av kampsportare och kroppsbyggare innan invägning. Jag själv har inte provat det här kosttillskottet ännu – men läser man recensionerna så tycks majoriteten märka stor skillnad. Både vad gäller viktnedgång och hur mycket vätska som lämnar kroppen.

Med så många positiva recensioner kan den inte lämnas utanför listan. Däremot skulle jag personligen välja Burn X5 före Waterloss. Om du däremot vill bränna fett lite snabbare, ja, då kan Waterloss vara snäppet vassare.

Kolla pris

Kan ett bäst-i-test kosttillskott verkligen bränna fett

Bild_på_riktig_viktminskning

Både ja och nej. Oftast fungerar det inte som många tror, det vill säga att tabletten magiskt gör så att du går ner i vikt och förlorar kroppsfett. Det finns inget lagligt livsmedel vars huvudfunktion är att förbränna fett på egen hand.

Däremot finns det ämnen och livsmedel som hjälper till i processen att förbränna fett. I vår artikeln om att öka ämnesomsättningen så listar vi ett par råvaror som snabbar upp din metabolism, vilket innebär att du lättare går ner i vikt och fett.

Men det betyder inte att du rasar i vikt bara för att du ökat din metabolism genom att dricka litervis med kaffe och äter mycket fisk.

Kosttillskottet bränner inte fett på egen hand

Ens om du köper den bästa fettförbrännaren som går att finna, så får den dig inte att gå ner i vikt per automatik.

Du bör se på fettförbrännare som ett sätt att effektivisera din viktnedgång. På samma sätt kommer inte konditionsträning på egen hand minska andelen fett på din kropp. Det hjälper garanterat, men det krävs mer. Bara för att du sover tillräckligt och därmed får en mer balanserad ämnesomsättning som hjälper dig att gå ner i vikt, så kommer du inte att bränna fett. Du har effektiviserat den, men inte optimerat.

Det är i kombination med flera olika saker som du kommer att lyckas bränna fett och gå ner ett par kilon. Rör på dig, sov tillräckligt och ät hälsosamt – sen kan du krydda och finjustera din plan genom att köpa kosttillskott.

Fettförbränningstillskott är en liten bit i pusslet

För all del: köp den bästa fettförbrännaren du kan hitta. Men kom ihåg att kosttillskott endast är en del av pusslet. Det krävs flera komponenter för att nå önskvärda och optimala resultat.

Vitamin C kan inte på egen hand hålla dig frisk från förkylningar – men det hjälper. Den idén kan appliceras på allt här i livet och så även när det kommer till fettförbränning och kosttillskott.

Vad i tabletten eller pulvret får oss att gå ner i vikt

Frågeteckensbild

Varje fettförbrännare och kosttillskott har en unik uppsättning ämnen. Både vad gäller dosering och typ. Den bästa fettförbrännaren är i regel fylld med ämnen som snabbar upp din metabolism och därmed ökar chansen för att du ska lyckas gå ner i vikt.

Vanligtvis innehåller en fettförbrännare något av följande:

Koffein

Många människors frälsare och nu har de en till anledning att älska kaffe. Koffein inte bara ökar din koncentrationsförmåga och ger dig mer energi – det höjer också ämnesomsättningen, vilket i sin tur resulterar i snabbare och effektivare fettförbränning.

Läs gärna vår artikel om de bästa koffeintabletterna.

Hallonketon

Hallonketoner utvinns direkt från riktiga hallon – vilket gör det här till en viktig och intressant ingrediens i fettförbrännarkosttillskott.

Kroppens egna ketoner frisätts när vi inte har ätit på länge, eller om man äter en kalorisnål diet. Vår lever skjuter då ut ketoner för att meddela kroppen om att ”vi fastar” och att den ska börja använda fettreserver som bränsle, eftersom magen är tom på energirikt innehåll.

Forskare menar på att hallonketoner kan ha samma effekt på vår kropp när vi väl äter dem. Man tror att hallonketonerna skickar signaler till kroppen att den ska börja använda fettreserver till energi.

Det finns kosttillskott som enbart innehåller hallonketoner, exempelvis den här:

Klicka här för att läsa mer om Core Hallonketon.

Grönt te (extrakt)

Förekommer i de allra flesta fettbrännarna, just därför att grönt te har egenskaper som förbättrar ämnesomsättningen och dessutom är naturligt. Det blir allt vanligare att man lägger i extrakt från grönt te i kosttillskott, just därför att det har så många positiva hälsoeffekter. Och då framförallt på metabolismen, vilket står i direkt anknytning till kroppens fettförbränning.

Chili

Chili går att finna i det som folk brukar kalla för bästa fettförbrännaren: Burn X5. Chili och peppar är naturliga livsmedel som bland annat höjer temperaturen i kroppen, men även sätter igång ämnesomsättningen.

Utöver att chili sätter fart på metabolismen så måste kroppen använda energi för att sänka den förhöjda kroppstemperaturen. Och var kommer den energin från? Maten vi äter och fettet på kroppen. Fettförbränning är bokstavligen när kroppen använder dina fettreserver till energi.

Teobromin

Ett ämne som framförallt kommer från kakaobönan. Enligt Wikipedia är det en kusin till koffein. Men kakao och teobromin drar inte bara igång magen och fettförbränningen i kroppen, utan det påverkar dig även positivt psykiskt. Choklad och kakao tenderar att göra folk lite piggare och gladare, att det finns på innehållsförteckningen i många fettförbrännare ser jag enbart som positivt.

Forskolin

Forskolin produceras av en växt vars engelska namn är: Indian Coleus. Flera studier har gjorts där man har kommit fram till att forskolin stimulerar kroppens ämnesomsättningen så till den grad att i princip varje nytt kosttillskott vars ändamål är att bränna fett: innehåller forskolin.

Fördelar med fettförbränningstillskott

Den bästa fettförbrännaren är ett kosttillskott som hjälper dig att bränna fett (snabba upp metabolismen) på ett hälsosamt och säkert sätt.

Det är mina två enda kriterier: att det ska fungera som marknadsfört och att det ska vara hälsosamt. Vill jag ha förstärka mage och tarm så vänder jag mig till den bästa probiotikan och om jag känner att jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer varje dag så letar jag efter det bästa multivitaminet.

Vill jag bränna fett och gå ner i vikt så tar jag den bästa fettförbrännaren. Var sak har sin tid och plats. Om något är specifikt framtaget för ett visst syfte, så är chansen stor att det är den bästa produkten för det jag vill uppnå. Givetvis ska man alltid titta på innehållsförteckningen för att se att rätt komponenter finns i produkten också.

Sammanfattningsvis: fördelen med fettförbränningstillskott är att det hjälper mig att bränna fett på ett hälsosamt och säkert sätt. Med förutsättningen att man använder sig att korrekt saker, som i listan i början av artikeln.

Nackdelar med fettförbränningstillskott

Det finns en hel del produkter därute som lovar det ena och det andra, men som i verkligheten inte göra någonting för dig. Mycket marknadsföring – lite produkt. Rättelse: det FANNS många sådana produkter tidigare.

Regleringar och stora återförsäljare har börjat granska och undersöka saker mer noggrant än tidigare, vilket har resulterat i färre fejkformler på de stora (svenska) sajterna. Det har även tidigare funnits fettförbrännare som innehållet förbjudna preparat. Av den anledningen har jag alltid hållit mig till välkända, svenska, butiker när jag köper kosttillskott. Det minimerar chansen för att få i sig illegala substanser avsevärt.

Nuförtiden är den största nackdelen att det finns kosttillskott som inte ger någon effekt alls. Det är nerspolade pengar i toaletten, alltså. Därför råder jag alltid folk att endast köpa saker som kommer från en seriös och erkänd återförsäljare, samt endast produkter som har en öppen innehållsförteckning. Det kan även vara en god idé att läsa recensioner innan man köper någonting, för att se hur andra har reagerat och vilka resultat de fått av kosttillskottet.

Just Burn, som vi presenterar högst upp i artikeln, har blivit väldigt populär och antalet positiva recensioner kan ses som ett kvitto på att det inte är ett sockerpiller i alla fall.

Öka ämnesomsättningen och minska aptiten för att bränna fett

Mat_och_tjej_på_fik

Den bästa fettförbrännaren ska både snabba upp din metabolism och minska din aptit. Det vill säga, din kropp ska förbränna så mycket fett som möjligt och du ska under tiden inte vilja konsumera allt för mycket mat.

Du ska givetvis äta tillräckligt med mat varje dag, men om du vill gå ner i vikt och bränna fett så är det en förutsättning att du ligger på ett kaloriunderskott.

Om du behöver äta max 1900 kalorier per dag för att gå ner i vikt, så spelar det ingen roll om du använder den bästa fettförbrännaren på marknaden och springer 2 kilometer på per dag – samtidigt som du äter 2300 kalorier. Du måste vara på ett kaloriunderskott för att kroppen ska hamna i ett tillstånd där den använder dina fettreserver som bränsle.


Som alltid ska du vara försiktig när du provar på olika kosttillskott. Om du känner obehag eller märker av några bieffekter så gör du bäst i att sluta använda preparatet och kontakta läkare för konsultation.

Om du är osäker på vad du ska välja, så rekommenderar jag att du scrollar upp till vår lista för den bästa fettförbrännaren. Den är nämligen väldigt populär och välbeprövad och därmed ett säkert kort när det kommer till innehåll och effekt.

Rulla till toppen