Bästa gainern [5 populäraste kosttillskotten för viktuppgång]

Om du letar efter den bästa gainern så är det här artikeln för dig. Vi listar de bästa kosttillskotten, samt går igenom vad som gör dem bra respektive dåliga.

I regel så brukar en gainer bestå av mycket kolhydrater och protein, vilket gör det till en bra produkt för den som vill gå upp i vikt och samtidigt bygga muskler.

Bästa gainern

NamnKalorier per portionProtein per portion
Serious Mass1250kcal50g Till butik
Mutan Mass1060kcal52g Till butik
Musclepharm Arnold Series Iron Mass484kcal40g Till butik
Core Gainer527kcal29g Till butik
Muscletech Mass Tech1000kcal63g Till butik

Det går inte att skriva en artikel om ”den bästa gainern” och utnämna en absolut vinnare. När det kommer till gainers så finns det olika viktklasser – de som har extrema volymer protein och kolhydrater och sedan finns det gainers som har lite mindre volymer och dessutom mindre socker.

Av den anledningen är gainers väldigt individuellt. Vi har listat de bästa och populäraste produkterna istället för att bara utnämna ett kosttillskott som den bästa gainern.


Serious Mass

Innehåller kreatin
Vassleprotein
Extremt mycket kalorier
6 olika smaker

Den första gainern jag någonsin provade – och den gjorde jobbet! I egenskap av en ”hard gainer” och ”ectomorph”, så gick jag upp i vikt.

Per portion:
1250 kcal
50 gram protein
74,9 gram kolhydrater (21g socker)

Serious Mass är bra för den som har svårt att gå upp i vikt och att bygga muskler. Som du ser här ovan så är en portion en bomb av kalorier och protein. Tro nu inte att flaskan kommer fyllas till hälften – en portion av Serious mass kommer att fylla hela din shaker.

Kolla pris

Mutan Mass

Innehåller kreatin
Mycket protein
Bra för viktuppgång/muskelökning
6 olika smaker

Om du behöver öka i vikt och antingen har svårt att hinna äta tillräckligt varje dag, eller helt enkelt behöver hjälp på vägen genom att dricka kalorier – då kan Mutant Mass vara en bra lösning.

Per portion:
1060 kcal
52g protein
176g kolhydrater (34g socker)

Mutant Mass innehåller väldigt mycket kolhydrater. Till och med över 100 gram mer kolhydrater än Serious Mass. Av den anledningen så är Serious Mass den bästa gainern för mig om det står mellan dessa två giganter.

Om man vill ha lite mer protein, klarar av andelen socker och vill ha lite färre kalorier per portion – då kan Mutant Mass möjligen bli din favorit. Många upplever att Mutant Mass är svår att smälta och kan resultera i både gaser och magont. Så om du har en känslig mage är Mutant Mass inte att rekommendera. Då är det bättre att köra på någon av de andra. Om du har en stark och stabil mage och dessutom gillar Mutan Mass’s innehållsförteckning– kör på!

Kolla pris

Musclepharm Arnold Series Iron Mass

Glutenfri
Innehåller lite socker
Proteinbomb

Av någon anledningen verkar den här gainern vara mer populär utomlands än i Sverige. Varför vet jag inte. Den har fått ett otroligt positivt bemötande och den innehåller väldigt lite socker om man jämför med de andra.

Vill du gå upp i vikt och letar efter en bra gainer – då är Iron Mass en potentiell favorit. Mycket protein, lite färre kalorier och den tillskottet är inte speciellt svår att blanda. För egen del så är det här en av de bättre kosttillskotten för viktuppgång, möjligen den bästa gainern.

Per portion:
484 kcal
40g protein
34g kolhydrater (4 gram socker)

Kolla pris


Core Gainer

Innehåller kokosolja
Smakar som milkshake
Lättlöslig
Populär

Svenskt kosttillskotts egna gainer. Den kommer i 4 olika milkshake-smaker: choklad, vanilj, jordgubb och hallon. Deras egna produkter brukar hålla en hög standard och gainern är inget undantag.

Core gainer innehåller vassleprotein, aminosyror och olja från kokos! Den gör vad den är gjort för att göra: hjälpa dig att gå upp i vikt!

Per portion:
527 kcal
29g protein
85,5g kolhydrater (16.5g socker)

Kolla pris

Muscletech Mass Tech

Fri från maltodextrin
Redigt med protein
Stor mängd kalorier
Goda smaker

Om du vill dricka en gainer som inte innehåller Maltodextrin – då kan jag rekommendera Muscletech mass tech! Maltodextrin kan vara bra direkt efter ett träningspass, då det agerar som socker och får ditt insulin att skjuta upp i taket. Men om du vill dricka en gainer även när du inte tränar, utan att lägga på dig en bilring runt magen – då kan det här vara den bästa gainern för dig.

Muscletech kommer i 3 goda smaker och rockar 10 gram kreatin och 63 gram protein per portion! En stark utmanare till övriga gainers.

Per portion:
1000 kcal
63g protein
168g kolhydrater (8g socker)

Kolla pris

Gå upp i vikt med en gainer

Om man har problem med att gå upp i vikt så kan en gainer vara ett behjälpligt verktyg för att nå sina mål. Dess syfte är att packa dig full med kalorier och protein, så att du kan gå upp i vikt (eller behålla din vikt) och bygga muskler.

Det är två typer av personer som brukar köpa gainers.

Han som har problem att gå upp i vikt

Av en eller annan anledning så kan du inte gå upp i vikt. Kanske du har en extremt snabb ämnesomsättning, har problem att äta mycket mat eller helt enkelt vill snabba på viktuppgången. I kombination med träning.

Här kommer en gainer väl till hands då de ger dig proteinet för att kunna bygga stora muskler och kalorierna för att kunna lägga på dig vikt. Om det här är du så kan jag rekommendera dig att prova använda dig av en gainer – men med en varning: det är ingen ersättningsmåltid. Det här tillskottet ska tas i kombination med bra träning och rejäl och hälsosam kost.

Man_som_tränar_hårt

Han som måste äta mycket för att bibehålla muskler och vikt

Det finns jättar bland oss. De som har oerhört mycket muskler och kroppshydda som gör att de måste äta 4-5 gånger mer mat än en vanlig person. Det kan vara svårt att bibehålla en sådan form, dels blir det dyrt och dels tar det mycket tid att äta och laga maten.

En gainer kan vara ett livsviktigt tillskott för den som strävar efter att täcka kaloribehovet varje dag och samtidigt spara tid.

Gainers – bra eller dåligt?

Om du funderar på att använda dig av en gainer så är det viktigt att förstå följande:

1.) De innehåller ofta mycket socker
2.) Det är inte alltid det billigaste alternativet
3.) Det kan vara det mest tidseffektiva alternativet
4.) Du måste träna
5.) Du måste äta riktig mat också

Om du är medveten om ovanstående och har accepterat dessa fakta – då är en gainer bra. En gainer innehåller oftast väldigt mycket socker och det kan vara dyrare kalorier än om du hade köpt mat i butik med samma näringsvärde.

Men det går snabbare att dricka 1000 kalorier än det tar att köpa, laga och sedan äta 1000 kalorier. Det sparar extremt mycket tid och du kan lägga övrig tid på annat som du tycker är viktigt i livet.

Det är även viktigt att träna under tiden som du tar en gainer. Om du dricker kalorier och samtidigt inte lever ett fysiskt aktiv liv, då är chansen stor att du endast får en tjock mage.

Negativa bieffekter

En del människor kan reagera negativt på gainers, och då syftar jag till mindre smärtor, diarré och uppblåshet. Gainers innehåller i regel väldigt mycket kolhydrater och då framförallt socker, vilket inte alltid går hem hos folk. Gainers är också baserade på vassleprotein, vilket består av lakots – även det är en källa till magproblem.

Du kan även möta internt motstånd om du inte är van vid så många kalorier vid ett och samma tillfälle. Börja därför försiktigt för att minimera risken för otrevliga konsekvenser. Även den bästa gainern kan resultera i magont, men som tur är finns det flera olika varianter av kosttillskott där man tagit bort de komponenter som vanligtvis brukar ge folk magont.

Vanligtvis resulterar gainers endast i illaluktande gaser. Så det kanske vore lämpligt att undvika kosttillskott när du ska på middag med släkten.

Slutsats: Den bästa gainern

Lyft_tungt_få_större_muskler

Ingen gainer är den andre lik, de kan skilja sig en hel del från varandra. Det finns gainers som innehåller relativt lite kalorier i jämförelse med monster som Serious Mass och Mutant mass, emedan det finns riktiga bomber, ja, som tidigare nämnda märken – som har en hel del kalorier och protein. Då brukar också volymen vara större.

Vill du gå upp i vikt så är gainers ett effektivt och enkelt alternativ för att få upp kaloriintaget varje dag.

Vill du dessutom ha mer energi och pump på gymmet så rekommenderar jag att läsa vår artikel om den bästa PWO.

Den bästa gainern
är en väldigt individuell utmärkelse som skiljer sig från person till person. Här ovan har vi listat de populäraste kosttillskotten just nu. De alternativen brukar täcka gemene mans behov för att lyckas gå upp i vikt och bygga större muskler.

Rulla till toppen