Bästa_kosttillskottet_för_att_gå_ner_i_vikt_bild

Bästa kosttillskotten för viktminskning

De bästa kosttillskotten för viktminskning kan vara svåra att hitta. Anledningen är att de flesta kosttillskotten är till för att bygga muskler och innehåller en hel del kalorier och socker.

Men häng inte läpp – det finns kosttillskott som kan hjälpa dig att gå ner i vikt! Vi har samlat alla ”bäst-i-test”-artiklar inom kategorin viktnedgång för att du ska hitta rätt i kosttillskottsdjungeln.

Scrolla ner för att komma direkt till våra rekommendationer och tester.

De bästa kosttillskotten för viktminskning

Först och främst: det finns inga genvägar. När du använder dig av ett kosttillskott så är det just det – ett tillskott till kosten. Det finns varken pulver eller piller som gör att du magiskt går ner i vikt. De bästa kosttillskotten för viktminskning hjälper dig att gå ner i vikt, men de får dig inte att tappa i vikt av sig själv.

Innehållet i dessa kosttillskott är inte några magiska ämnen som gör att du förbränner 10 kilo fett på en vecka. Snarare är det proteiner, mineraler, vitaminer och fibrer som du annars också hittar i mat. Kosttillskott är bekvämt då man vet vad de innehåller, det är snabbt och smidigt och allt som oftast mättande. Framförallt om produkten är utformad för den som vill gå ner i vikt.

Så låt oss ta en titt de bästa kosttillskotten för viktminskning!


Måltidsersättning


Till butik
Womens Best Slim Body Shake, Apple CinnamonFramtagen för kvinnor

Till butik
Diet ProteinFå kalorier och väldigt mättande

Till butik
Nutritech Protein Pancake MixProteinrik pannkaksmix

Till butik
Nutrilett Smart Meal BarGoda och lätta att ha med sig i väskan
Du vet vad du får i dig
Kalorisnåla måltider
Enkelt att göra
Tidseffektivt

En måltidsersättning är bra för den som vill spara tid, gå ner i vikt eller helt enkelt inte vet vilken mat som ska lagas för dagen. Dels går det snabbt att få i ordning en måltid, dels har man har koll på vad den innehåller och den är oftast gjord för den som vill gå ner i vikt. Den är kalorisnål, med andra ord.

Det är ett ypperligt sätt för den som precis kommit hem från jobbet, är hungrig, trött och samtidigt inte vill vara onyttig. Troligtvis är måltidsersättningar det närmaste man kommer en genväg för att gå ner i vikt och leva så tidseffektivt som möjligt. Det är inte rekommenderat att enbart leva på måltidsersättningar. Men det har definitivt en säker plats i köksskåpet för den som vill spara tid och samtidigt vara hälsosam och gå ner i vikt.

Läs gärna vår artikel om bästa måltidsersättningen


Proteinpulver


Till butik
Core Whey ProteinEndast 122 kcal per portion

Till butik
100% Whey PremiumOtroligt goda smaker (prova vanilj!)

Till butik
WNT Triple ProteinHög kvalitet och snabbt upptag

Till butik
Nutramino ProteinInnehåller väldigt lite socker & fett
Bra för muskler, hud, hår och naglar
Innehåller ofta vitaminer
Kalorisnåla shakes
Mycket protein
Billigt

En gammal trotjänare. En klassiker. Oavsett om målet är att gå ner i vikt, bygga muskler eller ha en hälsosam kropp – så är proteinpulvret ett säkert kort. Protein behövs för att kunna bygga och bibehålla muskler och för att ha en hälsosam kropp. Protein påverkar huden, håret och naglarna – så det är vitalt att få i sig tillräckligt med protein varje dag.

Proteinpulver innehåller ofta få kalorier och mycket protein, vilket gör det till ett bra kosttillskott för den som vill gå ner i vikt. Många dieter och metoder går ut på att man äter mer protein än kolhydrater (som ofta innehåller många kalorier) och därmed går ner i vikt.


BCAA


Till butik
Core BCAA Powder10 olika smaker att välja på!

Till butik
BCAA 6:1:1Fri från socker, fett & gluten

Till butik
NOCCO BCAAHöjer koncentrationsförmågan

Till butik
Sportlab Super Amino BCAARäcker till 50 (!) portioner
Går snabbt att dricka
Viktigt protein
Billigt

Också en populär produkt bland fysiskt aktiva och folk som vill bygga muskler. Kort sammanfattat så består BCAA av tre aminosyror, eller som det heter på engelska: branched chain amino acids. Aminosyror är proteinets byggstenar, vilka kroppen inte kan producera själv – så vi förlitar oss på kosten. BCAA går att finna i bland annat i mejeriprodukter, rött kött, kyckling och kalkon.

BCAA är billigt, kalorisnålt och ger dig en hel del energi och protein. Därmed har den en säker plats bland de bästa kosttillskotten för viktminskning.


Omega-3


Till butik
Omega-3 PlusExtra mycket Omega-3

Till butik
Self Omninutrition Active Marin Omega-3Väletablerat märke

Till butik
Strength Sport Nutrition Omega-3200 kapslar
Bra för både hjärtat och hjärnan
Bra för ämnesomsättningen
Oerhört nyttigt
Små tabletter

Det går inte att skriva en ”bästa kosttillskotten för viktminskning”-artikel utan att nämna Omega-3. Inte för att tabletten får dig att minska i vikt per se – utan på grund av dess positiva hälsoeffekter. Att gå ner i vikt handlar minst lika mycket om att leva hälsosamt som att minska i vikt och då är Omega-3 (fiskolja) nästintill ett måste.

Omega-3 är bra för både hjärtat och hjärnan och oftast får vi i oss det genom att äta fet fisk. Något vi har blivit sämre på i Sverige, dessvärre. Av just den anledningen äter många människor Omega-3 varje morgon för att dra nytta av fiskoljans alla positiva hälsoeffekter. Om du vill gå ner i vikt och samtidigt ta hand om kropp och hjärna – se då till att få i dig tillräckligt med Omega-3, antingen genom kosttillskott eller genom att ofta äta fet fisk.


Multivitamin


Till butik
Optimum Nutrition Opti-WomenGjord för kvinnor. 23 ämnen och mineraler

Till butik
Core VitaminsInnehåller viktiga antioxidanter

Till butik
Mivitotal Kapsel100 olika näringsämnen

Till butik
BioTechUSA Multivitamin For MenGjord för män.
Otroligt nyttigt för hela kroppen
Sprängfyllt med nyttigheter
Sparar mycket pengar

När man försöker gå ner i vikt så innebär det att man försöker ligga på ett kaloriunderskott. Det innebär för det mesta att man äter färre eller mindre portioner, och om man inte är helt van vid ett sånt förhållande till mat och kost – så kan det finnas en risk för att man inte får i sig tillräckligt med mineraler och vitaminer.

Multivitamin innehåller vitaminer och mineraler som är en essentiell del av kosten för att vi ska fungera så optimalt som möjligt. Allt från ämnesomsättningen till koncentrationen och immunförsvaret påverkas av kosten vi äter, och då framförallt vitaminerna och mineralerna vi får i oss. Därför är det vanligt att folk tar en eller flera multivitaminer under dagen, oavsett om de försöker gå ner i vikt eller ej. Det är helt enkelt bra och nyttigt. Troligtvis det närmaste vi kommer ett ”magiskt piller” och därmed en given plats bland de bästa kosttillskotten för viktminskning.


Startvikts topp 3 kosttillskott för viktminskning

Om jag tvingades välja endast tre kosttillskott för att minska på midjemåttet och samtidigt leva så optimerat (hälsosamt) som möjligt så skulle det bli:

Proteinpulver

När man försöker gå ner i vikt så är det viktigt att man får i sig tillräckligt med protein och dessutom håller igång kroppen. Jag gillar att träna och att bygga eller underhålla mina muskler, så proteinpulvret är ett givet val. Dessutom ger det mig finare och starkare hy och hår – så utan min proteinshake skulle jag behöva köpa och äta så mycket mer fisk, kyckling och kvarg. Då spar jag hellre tid och utrymme i köket genom att köpa proteinpulver. Bästa valet för pengarna, utan tvekan.

Jag kan rekommendera dig att läsa vår artikel om whey 80, som är ett bra proteinpulver för den som vill gå ner i vikt.

Omega-3

Jag äter fisk endast en gång i veckan, vilket är för lite. Forskning visar på att fiskolja har så otroligt många fördelar – vem vill inte leva längre och hälsosammare? De folkslag som lever längst på jordklotet äter, av en händelse, mycket mer fisk än vi gör i Sverige. Ett givet val för mig som vill vara frisk både fysiskt och psykiskt.

Multivitamin

Det stod mellan en måltidsersättning och multivitamin och valet landar på multivitamin. Måltidsersättningen handlar, för mig, mest om att spara tid. Det är så mycket enklare och smidigare att använda sig av en måltidsersättning.

Men en multivitamin är sprängfylld med nyttigheter, så att jag kan vara säker på att jag inte missar något viktigt som kroppen behöver. I kombination med fiskoljan och proteinpulvret så har jag sparat in hel del tid och pengar. Jag äter fortfarande frukt och grönsaker, men behöver inte konsumera lika stora mängder och lika ofta som om jag inte hade ätit multivitamin.

Du kan läsa mer om just multivitamin och kosttillskott här.
Glöm_ej_maten_bild

Bäst-i-test kosttillskott för viktnedgång

Proteinpulvret är definitivt det bästa kosttillskotten för viktminskning. Inte för att det innehåller några speciella ämnen som gör att du förbränner fett och går ner i vikt, utan för att det förser dig med så mycket protein på så få kalorier. Det är en bra addition till kosten för att behålla muskler under viktnedgången. Varmt rekommenderat och en solklar ”bäst-i-test”, enligt mig och många till.

När man ligger på ett kaloriunderskott så använder kroppen både fett och muskler för energi. Därför är det så otroligt viktigt att få i sig mycket protein för att man inte ska förlora så mycket muskler.

Gå ner i vikt med kosttillskott – men glöm inte bort maten

Vill du gå ner i vikt så kan kosttillskott vara ett mycket bra hjälpmedel för att nå ditt mål att bli smal. Men glöm inte bort att äta riktig mat. Kosttillskott är blott ett tillägg till en annars näringsrik och kalorisnål kosthållning. Om du äter bra, sover tillräckligt och motionerar varje dag – först då ber du se över de bästa kosttillskotten för viktminskning.

Vill du ha tips på vilka livsmedel som gynnar din viktnedgång så rekommenderar jag att du läser den här artikeln.

Rulla till toppen