Spara pengar till träningsutrustningen du drömmer om

Väska-och-träningssaker

Det händer igen, du fastnar framför datorn en lugn kväll och kollar in den senaste utrustningen. Det kanske är den ultimata roddmaskinen för ditt hem eller ett par springskor som hjälper dig springa snabbare än vinden. Synapserna sätts i gång och med handen på datormusen lägger du varorna i kundkorgen. Det är bara ett problem – du har inte råd för tillfället. Hur gör du? Du kan lägga det på kredit men det finns en långsiktig plan som du troligtvis redan använder dig av, att spara! Här kommer några tips på hur du snabbt kan spara mer pengar för all den utrustningen du vill ha:

Impulsköp inte produkter

Det låter som en självklarhet men det händer oss alla någon gång. Vi ser något vi vill ha och tänker att vi förtjänar det. Ibland får man lyxa till det men när det handlar om att spara till något riktigt användbart så ska du nog vänta lite och bara lägga impulsköpet i önskelistan – du kanske vill ha den senare ändå. Oftast är det onödiga pengar, som när man går runt hungrig i en matbutik och köper lite extra saker. Det går att sluta med dessa onödiga utgifter.

Sluta ta bilen

För den som gillar att träna och sporta, både hemma och ute, så är detta redan standarden. Det finns massvis av jobbiga avgifter som kommer med bilen eller kollektivtrafiken. Skippa all den stressen och trängseln genom att cykla eller gå. Du kan till och med åka längdskidor om vädret tillåter det. Både kroppen och plånboken kommer att tacka dig när du ser hur mycket pengar du sparar på det. Behöver du en hjälpsam hand i rätt riktning kan företag som Lånekoll hjälpa dig att förstå vad du kan göra för att spara, investera och låna smartare. Mer pengar i plånboken är nästan lika bra för själen som träning!

Ät lunch på jobbet, inte restaurangen

När du väl har cyklat eller gått till jobbet så faller tankarna på vad som ska ätas till lunch. En liten daglig utgift som att äta på café eller restaurang kan bli mycket större i slutet av månaden. Försök ta med dig matlåda så ofta du kan. Du sparar mer än vad du tror på den lilla lådan. Det går också att välja en eller två dagar i veckan som är gjorda för att lyxa till lunchen, speciellt nu när uteserveringarna öppnar igen.

Om du följer dessa steg så kommer ditt nästa köp av utrustning tidigare än förväntat. Lycka till med ditt sparande!