bästa-måltidsersättningen-bild

Bästa måltidsersättningen [Den Ultimata guiden]

En måltidsersättning kan låta lite som en dröm och en lögn om en genväg för att gå ner i vikt. Men det är varken en dröm eller lögn. Måltidsersättningar kan fylla en viktig funktion för den som vill minska i vikt.

Det gäller bara att hitta en bra produkt – den bästa måltidsersättningen!

I den här artikeln går vi igenom de bästa måltidsersättningarna, men också idéer och tips på hur man bäst använder en måltidsersättning.

Bästa måltidsersättningen 2018

NamnKalorier per portionProtein per portion
Body Shake200kcal20g Till butik
Diet Shake99kcal14,3g Till butik
Sportfrukost 190kcal22,5g Till butik
Fairing Complete Diet170kcal17g Till butik
Naturdiet Shake150kcal14g Till butik
Allevo VLCD Soup113kcal9g Till butik
Pancake Mix218kcal17,7g Till butik
Weightloss Shake110kcal12g Till butik
Meal Bar 228kcal14g Till butik

Folk har i regel två problem när det kommer till måltidsersättningar.

Den ena anledningen är att folk inte vet vad en måltidsersättning är och hur man ska den. Därför hittar du i slutet av artikeln information om vad måltidsersättningar är och hur du använder dem på bästa sätt.

Den andra anledningen är att man inte vet vad man ska leta efter i djungeln av måltidsersättningar. Vilken tur att du har oss då! Här nedan hittar du några av de bästa måltidsersättningarna som ger dig bra förutsättningar för att både gå ner i vikt eller bibehålla din nuvarande vikt. Beroende på vilket mål du har.

Bäst-i-test måltidsersättare

Womens Best Slim Body Shake – bästa måltidsersättningen för kvinnor

En av de bättre måltidsersättningarna på marknaden.

Med en stor mix av vitaminer, mineraler och antioxidanter så är det definitivt en nyttig shake. Dessutom på så få kalorier, vilket är bra för den som vill hålla koll på vikten.

När man vill gå ner i vikt, eller hålla nere mättnadskänslorna och sockersuget så är protein en av de bästa sakerna du kan äta. Den här shaken ger dig 20 gram protein per portion, vilket är ungefär lika mycket som det genomsnittliga proteinpulvret.

Med så mycket protein, i kombination med mineraler, vitaminer och antioxidanter så är det här en kanonbra måltidsersättare för kvinnor. Jag skulle rekommendera choklad eller ”salted caramel”-smaken. Många menar på att vanilj har en lite konstig smak.

• 200 kalorier
• 20 gram protein
• 49.8 mg Vitamin C (!)
• Full av antioxidanter
• 11 olika smaker

Svensktkosttillskott Diet Shake – Väldigt få kalorier

Det här pulvret innehåller väldigt få kalorier, vilket gör det till ett utmärkt val för den som vill minska i vikt. Se bara till att ditt kaloriunderskott inte ligger för långt under strecket.

Diet shake innehåller mycket fiber, protein och vitaminer. I princip alla viktiga vitaminer finns i burken, men också järn, zink, kalium och andra viktiga ämnen. En portion ger dig 40% av det rekommenderade dagliga intaget för Vitamin C, Kalcium, Vitamin B5 och B9.

• 90 kalorier
• 8 goda smaker
• Rik på fiber och protein
• Mycket populär

SISU Nutrition Sportfrukost – En bra måltidsersättning till frukost

Frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Nåja, så lyder talesättet i alla fall. Oavsett om det är sant eller inte, så är det definitivt en viktig måltid. Även för den som vill gå ner i vikt, eftersom en tidig måltid på dagen sätter igång ämnesomsättningen.

Det kan vara svårt att äta frukost på morgonen, och många av oss är inte hungriga direkt efter att ha stigit ur sängen. För oss kan SISU vara en bra måltidsersättare.

I det här pulvret hittar du fiber från både frukter och grönsaker. Du hittar även vassleprotein i shaken, vilket är den bästa källan till protein. En väldigt enkel, snabb och nyttig start på dagen.

• 22,5g protein
• 4g kostfiber
• Omega-3!
• Blåbärssmak, yum!

Fairing Complete Diet New Formula – Innehåller väldigt lite laktos

Människor har olika grader av känslighet mot laktos, men Fairing Complete Diet innehåller så pass lite laktos att den passar bra för laktosintoleranta. Närmare bestämt så innehåller en portion mindre än 0,46g laktos!

Måltidsersättaren är godkänd av Livsmedelsverket och räknas in som en VLCD (Very low calorie diet).

Innehållsförteckningen är lång, mycket lång. I positiv bemärkelse. Du hittar en lång lista av essentiella vitaminer och mineraler. Utan tvekan ett nyttigt alternativ för den som letar efter en måltidsersättare innehållande lite laktos. Den innehåller lite mindre protein än tidigare måltidsersättare i den här listan.

• Extremt lite laktos
• Zink & Magnesium
• 13 olika vitamintyper (!)
• Mättar under lång tid

Naturdiet Shake – Färdigblandad – det snabbaste alternativet

En extremt tidseffektiv måltidsersättare som redan kommer förpackad och klar. Istället för att blanda pulvret själv så är det bara att öppna och börja dricka.

En förpackning landar på 150 kalorier och 14 gram protein. I kombination av det så får du även i dig 13 stycken olika vitamintyper och andra nyttiga ämnen. Selen, Kalcium, Järn, Zink och Magnesium för att nämna några viktiga mineraler.

Perfekt för den som gillar choklad då de har specialiserat sig på olika chokladsmaker.

• Snabbt
• Enkelt
• Jättegoda smaker
• Nyttigt

Allevo VLCD Soup – Glutenfri soppa

Gluten kan vara svårt för magen att smälta och många lider av känsligheter och allergier. Tyvärr fylls många kosttillskott och måltidsersättare med gluten då det är en billig utfyllnadsprodukt.

Som tur är har Allevo en måltidsersättare som är helt glutenfri, utan att kompensera i vare sig smak eller innehåll. En portion består av fjuttiga 113 kalorier och 9 gram protein. Allevo VLCD innehåller väldigt mycket vitaminer och mineraler, men desto mindre protein.

Den här produkten är en bra måltidsersättare för den som vill gå ner i vikt och vill undvika gluten. Men se till att du får i dig tillräckligt med kalorier och protein varje dag.

• Glutenfri
• Väldigt få kalorier
• Bra för viktnedgång

Nutritech Protein Pancake Mix – Helt laktosfria pannkakor

Att använda en måltidsersättare behöver inte vara en plåga, framförallt inte när det finns pannkaksmixer. 100 gram pannkaksmix ger dig 436 kalorier och 35 gram protein. Du kan utan problem halvera det till 50 gram.

Jag blev sugen på pannkakor bara av att skriva om det här. Mums!

• Laktosfritt
• Riktigt gott
• Mycket protein

Nutrilett Quick Weightloss Shake – Perfekt för viktminskning

Den är mättande, innehåller få kalorier och en uppsjö av mineraler och vitaminer. En portion går på 12g protein, vilket jag hade önskat vore lite, lite mer. Men utöver det så är det en bra måltidsersättare för den som vill gå ner i vikt.

• Väldigt få kalorier
• Mycket Vitamin B7
• Fyllig smak
• Enkel att dricka

Nutrilett Smart Meal Bar – En bar som mellanmål

Det är enkelt och snabbt att slänga i sig en chokladbar istället för en måltid. Hur många gånger har man inte stått vid automaten på jobbet och köpt onyttigt godis bara för att man är lite hungrig eller energilös? Det är enkelt att småäta (sockriga saker) mellan måltiderna, och då kan en sådan här måltidsersättare fungera bra.

Enligt reklamen så kan man äta den istället för lunch, men snarare rekommenderar jag att man använder den som ett mellanmål. Men den fungerar givetvis som en ersättning av en standardmåltid också.

Den är god och nyttig. En bar innehåller 228 kcal och 14 gram protein. Den är också fylld med antioxidanter och mineraler, så som magnesium och zink. Ett alternativ som är 100 gånger bättre än Twix och Snickers.

• Perfekt som mellanmål
• Goda chokladsmaker
• Ett nyttigt ”snacks”

Vad är en måltidsersättare

En måltidsersättare är någonting du intar istället för vanlig mat. Det vill säga en ersättare till vanlig kost. Vanligtvis kommer det i pulverform, men kan också köpas i form av chokladbars och vanliga dryckesförpackningar.

En måltidsersättare är riktad till de som, av en eller annan anledning, vill få i sig färre kalorier. Vanligtvis när man vill gå ner i vikt. En måltidsersättare är alltså väldigt kalorisnål.

Poängen är att man ska ersätta vanlig mat med en produkt som har lågt antal kalorier, men samtidigt är nyttig och förser kroppen med det den behöver. Därför finns det ofta mycket vitaminer och mineraler i dessa produkter.

I vår lista här ovan har vi listat de bästa måltidsersättarna, då det kan vara svårt att veta vad som är bra respektive dåligt. Det finns måltidsersättare som marknadsförs som nyttiga, men som i själva verket är väldigt näringsfattiga. Dessa bör undvikas som pesten.

Att tänka på

Vi människor behöver riktig mat. Allt från tuggmotståndet till näringen i riktig mat har positiva fördelar. Att enbart dricka måltidsersättare är inte hållbart och är något som jag strikt avråder någon från att göra. Såvida man inte har andra instruktioner från läkare.

Att ersätta en eller två måltider om dagen med en måltidsersättare kan vara ok. De fungerar även bra som mellanmål.

Se till att du möter din kropps krav vad gäller näring och kalorier. Om du försöker gå ner i vikt så behöver du ligga på ett kaloriunderskott – men det betyder inte att ett extremt kaloriunderskott ger dig bättre resultat. Tvärtom. Om du svälter dig själv så kommer du förr eller senare att uppleva bieffekter och det kan i längden (men även kortsiktigt) skada din hälsa allvarligt.

Var försiktig och var ansvarig när du använder måltidsersättare. Du behöver fortfarande äta riktig mat och tillräckligt med kalorier för att kroppen ska fungera korrekt.

Måltidsersättare och viktminskning

Måltidsersättare kan vara fantastiska för den som vill minska i vikt. De innehåller oftast mycket fiber och protein, vilket har en mättande effekt på människor. Du blir mindre hungrig, känner mindre sug efter att småäta (socker) och du får i dig få kalorier men många nyttigheter.

Om du använder en måltidsersättning på ett sunt och förnuftigt sätt så kan det i allra högsta grad hjälpa dig att minska i vikt.

För att lyckas gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt så behöver du röra på dig, äta nyttigt och sova bra. När du köper en dylik produkt – se då till att köpa något som är bra. Inte något som bara marknadsförs som bra. Titta på vår lista här ovanför för att få en idé om vad som kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Pulverdiet

Jag avråder alla hälsosamma människor från att gå på en pulverdiet. Det är ytterst sällan det fungerar och leder till något bra. Om du vill gå ner i vikt så finns det andra metoder som är mycket bättre och effektivare än att svälta sig själv på en pulverdiet.

Jag förstår, det känns som att man kan och vill göra vad som helst bara för att gå ner i vikt. Men det är inte är inte bra och låt mig förklara varför.

Vanligtvis går personer på en pulverdiet under 1 till 6 veckor. Frukost, lunch och middag – allt dricker du. Man är hungrig, har inte så mycket energi och vågen sjunker. Ja, man går ner i vikt. Man blir av med muskler, fett och livsglädjen. Jag har sett så många kvinnor och män som gått på en pulverdiet och man kan se från kilometers avstånd att de inte får i sig tillräckligt med näring.

De lyckas gå ner ett par kilon, samtidigt som de blir mörka under ögonen, får dåligt hår och dåliga naglar och energin är lägre än tidigare. När man har nått sin målvikt så ska man börja äta igen, sakta men säkert. I de flesta fallen börjar man äta onyttigt efter ett tag och portionerna blir större och större.

Till sist är man överviktig igen. Det blir en jojo med vikten, där man går från övervikt till undervikt och sen tillbaka till övervikt. I vissa fall väger man mer än innan man började pulverdieten. Det är direkt farligt att göra så här.

Ändra din livsstil istället

Istället för att hetsbanta så bör man se över sina rutiner och hur man lever. Ät nyttigt, sov bra och må bäst!

Det går kanske inte snabbare än om du svälter dig själv, men du mår bra under processen och du kommer att se bättre ut än om du inte fick i dig tillräckligt med näring och kalorier. Det blir en hälsosam transformation från övervikt till normalvikt, där du kommer att se lika bra ut som du känner dig. Att det skulle inträffa på en pulverdiet är högst osannolikt.

Det är när du lever hälsosamt som du kan börja implementera måltidsersättningar i din diet. Och först då kan du nå bra resultat med hjälp av en måltidsersättning.

Rulla till toppen