Bild_på_naglar_och_kosttillskott

Det bästa kosttillskottet för hår och naglar

Det är egentligen väldigt enkelt, men vi har gjort det så svårt. Alla vill vi ha ett hälsosamt, mjukt och slitstarkt hår. Starka och ofärgade naglar med ett nagelband som aldrig går upp. Troligtvis är du som mig och har provat alla möjliga hälsoprodukter för att få ett starkt och fint hår.

Men nu har vi äntligen förstått att det handlar om kosten! Vad vi äter, dricker och hur vårt inre mår är direkt sammankopplat med hur håret och naglarna ser ut och mår.

Så du frågar dig: Vad är det bästa kosttillskottet för hår och naglar?

Låt oss ta reda på det!

Bästa kosttillskottet för hår och naglar

NamnBra för
SkipAllt-i-ett Till butik
B-Plus ComplexStarkare hår Till butik
MSM PulverBättre kvalitet på håret Till butik
Lysin 500Hälsosammare naglar Till butik
B5 PantotensyraBäst-i-test för hår & naglar Till butik

Allt-i-ett

Skip Hår, Hud & Naglar Pantoten + Silica

En produkt framtagen just för hår, hud och naglar. Den innehåller mycket B-vitamin och kisel. En av de billigaste produkterna, men priset till trots så hör den till skaran kosttillskott som har fått oerhört positiv respons. Den är framförallt bra för den som vill ha ett fräschare hår som växer lite snabbare än vanligt.

Enligt forskare så kan Kisel även hjälpa till att skydda mot Alzheimers. Kisel assister även kroppen med att stärka svaga naglar och för att få ett starkare hår.

Kolla pris

Starkare hår

Self Omninutrition B-Plus Complex

Letar du efter det bästa kosttillskottet för håret så är det Vitamin B du ska leta efter och då framförallt B7 (Biotin). Med 450 mikrogram i den här tabletten så behöver du inte oroa dig för att lida brist på B7. Biotin är vida känt för att det stärker håret.

Burken innehåller 100 kapslar och du tar en per dag. Billigt för ett kosttillskott som har en så positiv påverkan på håret. Har du mindre fina toppar eller ett allmänt slitet och ohälsosamt hår så kan B-plus complex vara en räddare i nöden.

Kolla pris

Bättre kvalitet på håret

MSM Pulver

Om du vill ha bättre kvalitet på håret och inte vill äta tabletter, så kan MSM pulver vara bra att stoppa ner i shaken eller glaset och dricka. Kosttillskottets enda ingrediensens är metylsulfonylmetan, vilket är en naturlig svavelkälla som går att hitta i gröna växter och frukt. MSM hjälper även kroppen att ta upp B-vitamin (som också påverkar naglar och hår positivt). MSM assisterar även kroppen i framställningen av nya celler och däribland håret och huden. MSM finns också i tablettform, om man föredrar det.

Att läsa recensionerna på Svensktkosttillskott.se räcker för att förstå att MSM har väldigt många positiva hälsoeffekter. Så om du vill ha ett mer ”skinande” hår, slätare hud och mjukare leder (japp, MSM är bra för lederna) så hamnar den här burken högt upp på listan. Med tanke på MSM’s popularitet och positiva respons så har den en given plats i vår ”bästa kosttillskottet för hår och naglar”-lista.

Kolla pris

Hälsosammare naglar och nagelband

Lysin 500

Att ofta ha blöta eller torra händer kan leda till dåliga naglar med uppspruckna nagelband. Om du vill ha starkare och finare naglar så kan Lysin 500 vara svaret på frågan. Lysin är en aminosyra som stärker naglar, hud och hår – så egentligen skulle den kunna plats under ”allt-i-ett”-kategorin också. Men Lysin är främst rekommenderad när du har problem med naglarna.

En kapsel innehåller hela 500 mg L-Lysin – vilket skapar alla förutsättningar för att läka trasiga naglar, eller om du helt enkelt vill förbättra nagelhälsan och förebygga framtida bekymmer.

Kolla pris

Bäst-i-test kosttillskott för hår och naglar

B5 Pantotensyra

Jag har sparat den bästa till sist!

Vitamin B5 är, enligt mig och många andra, det bästa kosttillskottet för hår och naglar. När människor har problem med håret, naglarna eller huden så är det oftast B5 man rekommenderar. Många olika typer av vitaminer och mineraler har testats, och minst lika många hälsovårdsprodukter som säger sig motverka och bota det ena eller det andra.

B5 Pantotensyra har bevisligen hjälp många med allt från spruckna nagelband, till acne och slitet hår. En kapsel innehåller hela 500 mg B5-vitamin (!), så se till att du följer instruktionerna som står på förpackningen. Om jag skulle tvingas välja ett tillskott som räknas som ”det bästa kosttillskottet för hår och naglar” – då faller valet ganska enkelt på B5 Pantotensyra.

Kolla pris

Klicka här för att se recensioner av folk som provat B5 Pantotensyra. Klicka på ”recensioner” i menyn.


Vacker_tjej_i_naturen
Våra 5 gyllene råd för bättre hår och naglar

1. Få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler
Du kan använda hur många olika krämer och badrumsprodukter som helst, men om du inte får i dig tillräckligt med mineraler och vitaminer så kommer ditt yttre få lida. Se därför till att äta en regelbunden och hälsosam kost – med kosttillskott som supplement om du känner att du behöver det.

2. Skydda ditt hår
Ditt hår behöver sol, vind och vatten. Men om du utsätter håret för för mycket sol, vatten, värme eller köld så riskerar du att skada håret. Skalpen torkas ut och smuts samlas i hårsäckar, håret och på huvudet. Se därför till att skydda håret och huvudet om du ska vara i solen under en längre tid.

3. Mjuka upp nagelbanden ibland
Om det är så att dina nagelband ofta går sönder eller tenderar att bli inflammerade – se till att mjuka upp dem lite då och då med kräm eller olja. Även om många nagelproblem grundar sig i vitaminbrist eller annan infektion i kroppen – så kan även uttorkade nagelband skapa problem. Kom ihåg att nagelbanden ”arbetar med” naglarna, så dåliga nagelband kan resultera i dåliga naglar.

Att smörja in händer och nagelband lite då och då med en mjuk och väldoftande olja kan göra gott.

4. Ta biotin eller B5 som kosttillskott
Det bästa kosttillskottet för hår och naglar innehåller antingen B5 eller B7. Det går sällan fel med B7, även kallat Biotin. B7-vitaminet hjälper dig att få bättre hår, naglar och hud. Inled dagen och frukosten med en tablett Biotin eller B5 och du har definitivt gjort din kropp och hälsa en stor tjänst! I vår lista över bästa kosttillskottet för hår och naglar så hittar du både Biotin och B5.

5. Tvätta inte håret för ofta och inte för varmt
Värme torkar ut håret och skalpen, vilket leder till en sämre kvalitet på håret. Det samma gäller om du tvättar håret för ofta. Du torkar ur alla nyttiga oljor som finns i håret och huden, så istället för att bli ren blir du istället torr och förlorar vitala oljor. Varmt vatten öppnar dessutom upp porerna i kroppen, vilket gör det lättare för bakterier och smuts att ta sig in.

Man rekommenderar att kvinnor tvättar håret 2 till 3 gånger i veckan. Inte mer.

Tjej_med_vackert_hår

Kombinera det bästa kosttillskottet för hår och naglar med sunt förnuft

Kom ihåg att hälsovård, och då framförallt hår och naglar, kräver att du tar hand om både ditt inre och yttre. Att enbart äta biotin kommer inte att ge dig ett skinande hår och starka och vackra naglar. Det kommer att ha en positiv påverkan, men du får inte glömma bort att också tvätta hår och naglar korrekt.

Eftersom kroppen är ett helt maskineri så kommer sömnen, kosten, den fysiska aktiviteten och hygienen att påverka kvaliteten på ditt hår och dina naglar också. Jag själv får uppspruckna nagelband när jag lider av sömnbrist under en längre period, men det återställs snabbt när jag återgått till en normal rutin.

Det bästa kosttillskottet för hår och naglar är endast det bästa tillskottet när du sköter allt annat. ”Kedjan är inte starkare än den svagaste länken”, som man brukar säga. Så glöm för all del inte att ta hand om träningen, sömnen och din hygien.

Om du gillade den här artikeln om det bästa kosttillskottet för hår och naglar så rekommenderar jag även vår artikel om probiotika.

Rulla till toppen